20 Ekim 2011 Perşembe

İZSGD'den Mektup: Sinema Koltuğu Satın Alma Kampanyası

"İzmir'de yeni bir sanatsal ve kültürel yapılanma konusuna inanan, İzmir'de sinema alanında beğeni düzeyini daha da yukarılara çekmek ve bunu sürekli kılmak eğiliminde olan bir grup insan hem sinema-sanat bölümleri mezunlarına, hem İzmir halkına, hem de sanat ve sinema eğitimi alan öğrencilere yeni bir kapı aralamak, gerek sinema eğitimi, gerek sinema eserlerinin üretimi gerekse İzmir'in perdelerine pek uğramayan bağımsız yapımları göstermek ve desteklemek ayrıca bu çalışmaları kentle bütünleştirmek adına" İZSGD'yi -yani İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği'ni- kurmuşlar.

Aşağıda, dernek kurucularından Yard. Doç. Dilek Tunalı'nın mektubunu, İZSGD'nin iletişim bilgileri ve tanıtım dosyasının yanısıra, derneğin İzmir'in emektar Konak Sineması'nı kurtarıp dönüştürmek amacıyla başlattığı 'koltuk satın alma kampanyası'nın ayrıntılarını ilginize sunuyoruz.
 
Merhabalar, 
İzmir'in kültür ve sanat hayatındaki eksiklik ya da bir başka deyişle bir bütünlük oluşamamasındaki temel nedenlerden biri, bir takım riskleri göze alarak yeni bir yapılanma içine girilememesi, var olan ve sunulmuş olanla yetinilmesi, özellikle sponsorluk konusunda İzmir'de köklü bir gelenek oluşmamış olması, geleceğe yönelik ya da süreklilik taşıyan oluşumlar yerine daha çok gündelik etkinliklerle yetinilmesi ne yazık ki, İzmir'den sanat alanında yetişen bir çok insanın İstanbul başta olmak üzere İzmir dışında mesleklerini sürdürme eğilimini geçerli kılmış, dolayısıyla Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Fakültesi ve son dönemlerde açılan vakıf üniversitelerinin Sinema, Tiyatro vb. görsel sanatlara ilişkin eğitim veren bölümlerinden mezun olan bir çok genç piyasanın kötü koşullarında çalışma hayatına atılarak ve yeteneklerini köreltmeye başlamışlardır. İzmir bu anlamda bir fabrika misali sayısız sanatçı adayı yetiştirirken, gençler en verimli dönemlerinde (çoğunlukla) dizi piyasasına teslim olmaktadırlar.

İzmir'de kalmayı seçen, İzmir'de yeni bir sanatsal ve kültürel yapılanma konusuna inanan, İzmir'de sinema alanında beğeni düzeyini daha da yukarılara çekmek ve bunu sürekli kılmak eğiliminde olan bir grup insan (ağırlıklı Sinema bölümü mezunu olan) hem sinema-sanat bölümleri mezunlarına, hem İzmir halkına, hem de sanat ve sinema eğitimi alan öğrencilere yeni bir kapı aralamak, gerek sinema eğitimi, gerek sinema eserlerinin üretimi gerekse İzmir'in perdelerine pek uğramayan bağımsız yapımları göstermek ve desteklemek ayrıca bu çalışmaları kentle bütünleştirmek adına İZSGD (İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği)'yi kurmuşlardır. Bu kuruluş aşaması güzel bir rastlantı olarak bir çok İzmirlinin belleğinde iz bırakmış olan, zamanında unutamadıkları filmleri seyrettikleri Konak Sinemasının işletmesini almak ve bu binaya ilişkin yeni projeler üretmek bakımından da bütünleşmiştir. Ve şu aralar tadilatı sürmektedir. Sinemanın işletmesine ve İZSGD'ye gelir sağlamak amacıyla sinema salonlarındaki koltuklar satışa çıkarılmıştır. Koltukları (ekli dosyalarda belirtilen usulde) satın alacak kişi ve kurumların isimleri, satın alınan koltuklarda daimi kılınacaktır. İzmir'e, sinemaya, sanata, kültürel belleğe ve gençliğe katkı koymak ve hem derneğimizi hem Konak Sinemasının yeniden hayat buluşunu desteklemenizi istemekteyiz. Ekli dosyaları incelemeniz, görüş ve önerilerinizi bildirmeniz, hatta dernek adresimizde bizzat görüşmek suretiyle ziyaretiniz bizleri mutlu edecektir.

Saygılarımla,
Yard. Doç.Dr. Dilek Tunalı
DEÜGSF Film Tasarımı Bölümü
İZSGD Kurucu Üyesi

İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği (İZSGD)

www.izsgd.com

info@izsgd.com
Tel: 0232 446 25 01
Faks: 0232 446 25 02

Adres: Anafartalar Caddesi No:20 Oska Pasajı - Konak Sineması ve Kültür Merkezi, Kemeraltı-Konak-İzmir

Ofis: 846. Sk. No:14/a Birinci Beyler,
Kemeraltı-Konak-İzmir


 Konak Sinemasını Yaşatma Kampanyası (Büyütmek için tıklayınız)
İZSGD Hakkında sf.1
İZSGD Hakkında sf.2
İZSGD Hakkında sf.3