15 Eylül 2012 Cumartesi

Ahmet Ertuğ'dan 'Sessizliğin Yankısı' Fotoğraf Sergisi Arkas Sanat Merkezi'nde


"Sessizliğin Yankısı"
Ahmet Ertuğ
15 Eylül-30 Aralık 2012
ARKAS SANAT MERKEZİ
1380 SOKAK NO:1 ALSANCAK İZMİR
(0232) 464 66 00
info@arkassanatmerkezi.com
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Ziyaret Saatleri: Salı-Pazar: 10:00 - 18:00, Perşembe:10:00 - 20:00, Pazartesi: Kapalı

Arkas Sanat Merkezi'nde açılan Ahmet Ertuğ imzalı Sessizliğin Yankısı adlı fotoğraf sergisi 15 Eylül-30 Aralık 2012 tarihleri arasında izlenebilecek. Sergi, Almanya, Avusturya, İsviçre, Portekiz, İrlanda, İspanya gibi çeşitli Avrupa ülkelerinde yer alan tarihî kütüphane ve opera saraylarına ait toplam 44 büyük boyutlu fotoğraftan oluşuyor.

21 adet opera binası ve 23 adet kütüphane fotoğrafından oluşan sergide; Venedik'te bulunan La Fenice, Paris'te bulunan Opera Garnier, Barselona'da bulunan Palau de la Mûsica Catalana'yı ve Paris'in meşhur kütüphanelerinden Bibliotheque Nationale de France, Lizbon'daki Palácio Nacional de Mafra ve Dublin'de yer alan Trinity College gibi tarihi kütüphanelerini görmek mümkün.

Kütüphane fotoğrafları 2009 yılında İstanbul'da Galeri Işık'ta ve Paris'te Bibliotheque Nationale de France'de sergilenmiş ancak opera sarayları fotoğraflarının da katılması ile oluşan yeni düzenlemesi ile ilk kez Izmir'de Arkas Sanat Merkezi'nde sergileniyor.

Ertuğ, opera yıldızlarının, sahnenin tam ortasında durdukları noktadan muhteşem salonu nasıl algıladıklarını, bu bakışın tam diğer ucu olan şeref locasından da kralların, kraliçelerin opera sahnesini nasıl gördüklerini fotoğraflarıyla seyirciye aktarıyor.

Bu sergide yer alan Ahmet Ertuğ fotoğrafları Ertuğ&Kocabıyık Yayınevi tarafından 2009 yılında "Temples of Knowledge: Historical Libraries of the Western World" ve 2010 yılında "Palaces of Music: Opera Houses of Europe" kitaplarında yayınlanmıştır. Bu sergiye özel hazırlanan "Sessizliğin Yankısı" kataloğu ise Arkas Sanat Merkezi'nden satın alınabilecek.