24 Haziran 2016 Cuma

"Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre BAK" Sergisi K2'de


Hatırlamak ve Anlatmak için ‪#‎ŞehreBAK‬ sergisi 25 Haziran 2016, Cumartesi 17:00'ye kadar K2 Güncel Sanat Merkezi - K2 Contemporary Art Center'da ziyaret edilebilir.

Etkinlik sayfası:https://www.facebook.com/events/582453891925661/

Anadolu Kültür ve Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından koordine edilen proje, Geniş Açı Proje Ofisi (GAPO) vedocİstanbul - Belgesel Araştırmaları Merkezi işbirliği ile yürütüldü. BAK projesi Charles Stewart Mott VakfıAçık Toplum Vakfı ve İsveç Başkonsolosluğu tarafından destekleniyor.



Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, Türkiye’nin birbirine uzak şehirlerden gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen bir kültürel işbirliği ve ortak sanatsal üretim projesi. Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Diyarbakır, İzmir, Mardin, Muğla, Şırnak ve Urfa’dan gençler birlikte çalışarak şehirlerden gündelik yaşam, farklı hayatlar ve mekânlar, geçmiş ve hafıza, göç ve kültürel çeşitliliğe dair hikâyeleri fotoğraf ve video aracılığıyla kayda geçirdiler. Ortak üretilen 6 video ve 5 fotoğraf çalışmasından oluşan BAK 2016 sergisi İstanbul ve Diyarbakır’dan sonra İzmir'de 27 Mayıs Cuma günü K2 Güncel Sanat Merkezi’nde açıldı.