8 Nisan 2013 Pazartesi

Fotoğraf Sergisi: "Yaşamak, İnşa Etmek, Korumak: Şehirlerin Sorunları"

Fotoğraf Sergisi:
"Yaşamak, İnşa Etmek, Korumak: Şehirlerin Sorunları"
Maro Avrabou & Dimitri Xénakis
http://avrabou-xenakis.com/
Tarih: 5 Nisan-4 Mayıs 2013
Yer: İzmir Fransız Kültür Merkezi Sergi Salonu
Cumhuriyet Bulvarı No: 152 Alsancak-İzmir
2012 yılı Kasım ayında Türkiye Fransız Kültür Merkezi tarafından İzmir’de düzenlenen “Yaşamak, İnşa Etmek, Korumak: Şehirlerin Sorunları” başlıklı proje dahilinde gerçekleşen sergi, İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde 4 Mayıs'a kadar izlenebilir.


Sanatçılar 2012 yılında 8 hafta boyunda İzmir’de yaşadılar ve Kadifekale’den Agora’ya uzanan bölgede çalışmalarını titizlikle gerçekleştirdiler.

Kentin farklı unsurlarını içeren bir seri fotoğraftan yapılan seçimle, kompozit yapıda 8 imaj hazırlayan Avrabou ve Xénakis'in çalışmaları kentin yan yana ya da üst üste binmiş bir şekilde görülebilen tarihsel ve toplumsal katmanlarını yansıtmaktadır. Dev boyutlu afiş kağıdı üzerine basılan fotoğraflar, 2012 Kasım ve 2013 Ocak ayları arasında Kadifekale-Agora arasındaki güzergahta bulunan 8 duvar üzerinde sergilenmiştir.

Sergi, geçtiğimiz kasım ayında bölgede gerçekleşen fotoğraf enstalasyonları esnasında çekilen fotoğraflar, duvarlarda yer alan çalışmaların bir örneği ve yeni fotoğraflardan oluşmaktadır. Yeni görseller “üst üste yerleştirme, politipik ve fotomontaj prensibiyle oluşturulmuş” ve “şehrin genel görüntüsünün çeşitliliğini sunma” arayışıdır.