8 Nisan 2013 Pazartesi

Google Art Project'te İlk Defa Bir Fotoğraf Müzesi

Google Art Project
George Eastman House, Google Art Project'e dahil olan ilk fotoğraf müzesi oldu.

Art Project ile, müze arşivinden seçilmiş, aralarında Julia Margaret Cameron'un 1867 tarihli 'Ophelia Study No 2',  Dorothea Lange'ın 1936 tarihli 'Damaged Child', Eadweard J. Muybridge'in 1884-87'ye tarihlenen 'Walking With a Bucket in Mouth; Light-Gray Horse, Eagle‘, Lewis W. Hine'ın 1920 tarihli 'Powerhouse Mechanics' gibi çalışmaları da bulunan, pek çoğu fotoğraf tarihinin kilometretaşlarından kabul edilen toplam 50 yapıta erişip yüksek büyütme oranlarında yakından incelemek mümkün.

http://www.googleartproject.com/#collection/george-eastman-house/
 

Kodak'ın kurucusu George Eastman'ın adını taşıyan, "George Eastman House Uluslararası Fotoğraf ve Film Müzesi", 9 Kasım 1949'da kurulmuş, dünyanın en eski fotoğraf müzesi ve aynı zamanda hareketli görüntü arşivlerinin de en eski ve büyüklerinden biri.

The Art Project, Google ve dünyanın önde gelen sanat müzeleri arasında bir işbirliğiyle, internet kullanıcılarına dünya üzerindeki bir çok sanat müzesini sanal gezinti yaparak ziyaret etme ve yapıtları çok yüksek büyütme oranlarında yakından inceleme olanağı sunuyor.