16 Aralık 2013 Pazartesi

"18 ve 19. Yüzyıllarda İzmir: Batılı Bir Bakış” Sergisi Arkas Sanat Merkezi’nde...

Arkas Sanat Merkezi, “18 ve 19. Yüzyıllarda İzmir: Batılı Bir Bakış”
sergisini 25 Eylül’de ziyarete açtı. Louvre Müzesi, British Museum, Amsterdam Rijksmuseum, Bibliotheque Nationale de France gibi dünyanın en önemli müze ve kurumlarından özel izinlerle ve ilk defa getirilen eserler barındıran sergi 29 Aralık’a kadar devam edecek.

18 ve 19. yüzyılların İzmir’ini ziyaretçilere Batılı bir seyyahın gözünden sunmanın amaçlandığı sergi için Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın Koleksiyonu’nda yer alan eserlerin yanı sıra Türkiye, Fransa, İngiltere, Belcika, Hollanda ve İsviçre’deki müze, kütüphane ve özel koleksiyonlardan yaklaşık üç yüz resim ve belge bir araya getiriliyor. Louvre, British Museum, Rijksmuseum Amsterdam, Greenwich The National Maritime Museum, Bibliotheque Nationale de France, Ecole des Beaux-Arts Paris, Beaux-Arts Bordeaux, Beaux-Arts de Lausanne, Marsilya Ticaret Odası sergiye eser veren önemli kurumlardan bazıları.

Ziyaretler ücretsiz olup; pazartesi hariç, salı-pazar günleri 10.00-18.00, perşembe günleri10.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilir.
Arkas Sanat Merkezi’ni rehber eşliğinde gezmek isteyenlerin önceden randevu alması gerekmektedir.

ARKAS SANAT MERKEZİ; 1380 Sok. No:1, Alsancak-İzmir Tel: (0232) 464 66 00