10 Mayıs 2011 Salı

'Görsel Anlatılar: Avrupa’nın Sınırları' Projesi İçin 3 Genç Fotoğrafçı Aranıyor!

Visual Narratives: European Borderlines” (Görsel Anlatılar: Avrupa’nın Sınırları), Avrupa’nın köşelerinde yer alan dört ülkede faaliyet gösteren 5 organizasyonunun ortak girişimi olan bir fotoğraf projesi. Letonya’dan ISSP (www.issp.lv), Türkiye’den Geniş Açı Proje Ofisi (www.gapo.org), Portekiz’den Maioclaro (www.maioclaro.com) ve İzlanda’dan Reykjavik Museum of Photography (www.icpa-photo.com) ile Icelandic Contemporary Photography Association’ın (www.ljosmyndasafnreykjavikur.is) eş zamanlı olarak yürüteceği projede, 4 ülkeden 12 fotoğrafçı yer alacak. Her ülkeden başvuranlar arasından seçilecek 3’er fotoğrafçı, Avrupa’nın köşelerinde yer alan bu ülkeler ve insanlar üzerine görsel bir anlatıyla sonuçlanacak bir eğitim ve yaratım sürecine dahil olacak.

Proje için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2011.

Katılımcılar, biri Ağustos ayında Letonya’da diğeri de önümüzdeki yıl Mayıs ayında Türkiye’de yapılacak iki atölye çalışmasına katılma ve projedeki diğer ülkelerden birinde sanatsal üretim yapma şansına sahip olacak. 9 aylık bu süreç boyunca katılımcılar, hem kendi ülkelerinde hem de konuk olacakları ülkede ‘sınırlar’ üzerine kişisel projeler gerçekleştirecek. Tüm bu süreç boyunca deneyimli dokümanter fotoğrafçılar Vanessa Winship (Agency VU-Fransa) ve George Georgiou (Panos Pictures-İngiltere, Prospekt-İtalya) ile dört ülkedeki eğitmenler/koordinatörler katılımcılara yol gösterecek.

Visual Narratives: European Borderlines” bir yandan belgesel fotoğraf kavramını araştırmayı ve çerçevesini genişletmeyi, diğer yandan da projenin ortağı ülkelerde çağdaş fotoğraf ve fotoğraf eğitimi üzerine varolan tartışmalara katkıda bulunmayı amaçlıyor. Dokuz aylık eğitim ve üretim süreci sonucunda ortaya çıkacak nihai ürünün, farklılıkların ve kontrastların bir toplamı olmanın ötesine geçerek hem katılımcılar hem de izleyiciler açısından ‘Avrupa’nın Sınırları’ndaki kopuklukları aşmakta köprü işlevi görecek benzerlikleri ve bağlantıları ortaya çıkarması öngörülüyor. Tüm bunların ötesindeyse bu proje, yeni yetenekleri desteklemeyi ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu proje İzlanda, Letonya, Portekiz ve Türkiye vatandaşı veya bu ülkelerde ikâmet eden, 18-35 yaş arasında, fotoğrafla kendini ifade eden ve daha önce bireysel projeler gerçekleştirmiş, fotoğrafla hikâye anlatma konusunda tutkulu ve İngilizce bilgisine sahip genç fotoğrafçılara açıktır.

İzlanda, Letonya, Portekiz ve Türkiye’den genç fotoğrafçılar 20 Mayıs 2011 tarihine kadar başvurabilir!

Daha fazla bilgi ve elektronik başvuru formu için www.europeanborderlines.net

© 2011 Visual narratives: European borderlines