30 Aralık 2011 Cuma

GAPO, Foto Forum ve ISSP'nin yeni fotoğraf projesi

© Hans van der Meer, Hoofddorp, 2009. From: The Netherlands - Off The Shelf
Türkiye’den Geniş Açı Proje Ofisi ve Trabzon Foto Forum, Letonya’dan International Summer School of Photography ile uluslararası yeni bir fotoğraf projesine başlıyor. ‘Orta Ölçekli Kent: Sıradanı Fotoğraflamak’ başlıklı proje, Letonya, Türkiye ve AB ülkeleri/komşu ülkelerden 12 fotoğrafçının katılımıyla hayata geçecek. Proje kapsamında 12-17 Mart tarihleri arasında Trabzon’da, 4-12 Ağustos tarihleri arasında da Letonya’da düzenlenecek iki atölye, deneyimli Hollandalı eğitmenler Bas Vroege (editör, küratör, öğretim görevlisi, Paradox ajansının kurucusu ve yöneticisi) ve Hans van der Meer (belgesel fotoğrafçı) yönetiminde gerçekleşecek.

 ‘Orta Ölçekli Kent: Sıradanı Fotoğraflamak’, sıradan bölgelerdeki sıradan kentlerde yaşayan sıradan insanlara bakmaya teşebbüs edip, olağanüstü alışkanlıkları ve sıradan ama anlamlı yaşam biçimlerini keşfetmek üzere yola çıkıyor ve toplumların doğasına daha yakınlaşarak, ortalama görünmezi görünür kılmayı hedefliyor.

Proje katılımcıları, tema çerçevesinde şehir manzaralarından insan davranışlarına odaklanan çalışmalara, natürmortlardan arşiv malzemelerine uzanan geniş bir yelpazede, günlük hayat içerisinde normalleşen ve artık dikkat çekmeyen, sıradanlaşan üzerine projeler üretecek. Süreç sonunda ortaya çıkan çalışmalar, Türkiye, Letonya ve muhtemel diğer ülkelerde,  sergi, projeksiyon gibi farklı ortamlarda izlenime sunulacak.

Başvuruları 15 Ocak 2012’ye kadar devam eden projeyle ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://www.issp.lv/en/projects/middle-town
Geniş Açı Proje Ofisi: (212) 251 7003 - gapo@gapo.org