8 Aralık 2011 Perşembe

Gezici Festival'in İzmir programı belli oldu!


Ankara Sinema Derneği tarafından; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 17. kez düzenlenen Gezici Festival, altı yıldır uzak kaldığı ilk göz ağrılarından İzmir'e dönmeye hazırlanıyor.
14-18 Aralık'ta festivale ev sahipliği yapacak İzmir'deki gösterimler iki yıl kapalı kaldıktan sonra yeniden açılacak tarihi Konak Sineması'nda gerçekleşecek.

İzmir; Gezici Festival'in ilk defa Ankara'dan yola çıktığı 1995 yılından başlayarak, 11 yıl boyunca festivale ev sahipliği yapan şehirlerden birisi olmuştu. Festival, uzak bir şehirde yaşasa da, her sene ziyarete geleceğine güvendiğimiz, özleyip sevdiğimiz, aileden biri gibiydi. 2005'ten sonra birden şehrimize gelmeyi bıraktığında, birçok sinemasever gibi biz de,hasretle ve ümitle festivalin yolunu gözlemeyi sürdürdük.
Bu yıl, Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi olarak bizim de içinde yeraldığımız İzmirli bir sinemasever inisiyatifi, internet üzerinden "Gezici Festival'in İzmir'e de Gelmesini İstiyoruz" imza kampanyasını başlattı. Ne mutlu ki isteğimiz sonunda gerçek oluyor: Gezici Festival bu yılki yolculuğunun son durağında, altı yıllık bir aradan sonra, 14-18 Aralık tarihlerinde İzmirlilerle buluşuyor.

Bu yıl, Ankara Sinema Derneği ve  İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği (İZSGD) işbirliği ile gerçekleştirilecek İzmir'deki film gösterimleri, iki yıldır kapalı kalmış olan ve yaklaşık 50 yıldır İzmirlileri binlerce filmle buluşturan tarihî Konak Sineması'nda yapılacak.

Gezici Festival'in İzmir programını indirmek için tıklayınız.