9 Aralık 2011 Cuma

TİHV 2. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilciliği
10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası
2. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri

Tarih: 10-14 Aralık 2011
Saat: 14.00-19.15 arası
Yer: İzmir Sanat (kroki için tıklayınız.)
Program ve Ayrıntılar:  tihvizm-belgeselfilm.org
(Gösterimler Ücretsizdir)

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Şubesi'nce ilk olarak geçtiğimiz sene düzenlenen belgesel film günlerinin ikincisi başlıyor.

10-14 Aralık tarihleri arasında, Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Kültür Merkezinde (Kültürpark 26 Ağustos Kapısı) düzenlenecek olan TİHV İzmir 2. Belgesel Günlerinde gösterilecek tüm eserler halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecek.
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilciliği “Bundan böyle her yıl yinelemeyi, “gelenekselleştirmeyi” arzuladığımız belgesel film günlerinde Türkiye’de insan hakları açısından yaşanan bir sorunu öne çıkarmayı/işlemeyi düşünüyoruz. Böylellikle o soruna/ihlale dair bir farkındalık, duyarlılık oluşmasını amaçlıyoruz. Elbette bulabildiğimiz, ulaşabildiğimiz ölçüde öne çıkardığımız konuyla ilgili belgesel filmlere gösterimlerde yer vermeye çalışacağız.“ diyor.

Bu yıl düzenlenen 2. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri'nde, cezaevlerinde yaşam hakkı ihlâli, idam cezası, zorunlu göçün yarattığı sorunlar, faili meçhul cinayetler, kayıplar ve geçmişle yüzleşme, çevre hakkı ve HES’lere karşı yürütülen mücadeleler, ulusal, etnik, cinsiyet ve cinsel yönelim vb nedenlerle yaşanan ayrımcılıklar, barış, mübadele, hayvan hakları gibi pek çok konuda yapılmış seçme belgesel filmleri izleyeceğiz.

Söyleşi ve Film Gösterimi
(TİHV ve İHD Ortak Etkinliğidir.)

Tarih: 14 Aralık 2011 Çarşamba
Saat: 18.00
Yer: Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu
Adres: Kıbrıs Şehitler Caddesi No: 12 K: Alsancak/İZMİR

18.00
Söyleşi:Türkiye’de Gözaltında Zorla Kaybetme Eylemleri ve Geçmişle Yüzleşme
Konuşmacı: Prof. Dr. Nilgün Toker
Kolaylaştırıcı: Coşkun Üsterci

19.00
Film Gösterimi: Işığa Özlem
Yönetmen: Patricio Guzman
Süre: 90 dakika
Konu: Şili’de toprağı kazarak kayıp yakınlarını bulmaya çalışanlar ile yıldızları izleyen astronomların yolu Atmaca Çöl’ünde kesişir. Yıldızlar geçmişe ışık tutar belleği canlandırır.