30 Aralık 2011 Cuma

Jodi Bieber ile Ankara'da Fotoğraf Atölyesi

Jodi Bieber, Güney Afrika, Institute for Artist Management/Goodman Gallery, Time için
World Press Photo 11 yarışmasında ‘Yılın Fotoğrafı Ödülü’nü kazanan Jodi Bieber, 18 Ocak-5 Şubat 2012 tarihleri arasında Forum Ankara’da açılacak Dünya Basın Fotoğrafları 2011 sergisi kapsamında bir atölye düzenlemek üzere Ankara’ya geliyor. 19-20-21 Ocak tarihlerinde 3 gün olarak düzenlenecek ve katılımcıların ‘Günümüz Türkiyesi’ ile ilgili projeleriyle başvurabileceği atölyeye katılım 15 kişi ile sınırlı olacak.

Atölyelere katılmak isteyenlerin, ‘Günümüz Türkiyesi’ ile ilgili herhangi bir konuda gerçekleştirdikleri ya da üzerinde çalışmaya devam ettikleri (en az 15 fotoğraftan oluşan) projelerini, çalışmaya ilişkin gerekçelerini anlatan kısa bir metin, özgeçmiş ve iletişim bilgileri eşliğinde, 10 Ocak 2012 tarihine kadar wpph11-atolye@gapo.org e-posta adresine ulaştırmaları gerekiyor. Atölyeye katılımı kabul edilen fotoğrafçılarla 12 Ocak Perşembe günü temasa geçilecek.

* Fotoğraflar 72 dpi çözünürlüğünde, uzun kenarları 1024 piksel genişliğinde ve en yüksek jpeg formatında saklanmış olarak gönderilmelidir.

** Katılımcıların başvuru projelerinin tamamlanmış olması gerekmemektedir. Ayrıca, sadece dokümanter tarzdaki projelerle değil, 'Günümüz Türkiyesi' ile ilgili güncel herhangi bir konuda olması koşuluyla portre serileri, manzara serileri gibi farklı tarzlarda çalışmalarla da atölyeye başvurulabilir.

*** İngilizce gerçekleşecek atölye sırasında çeviri yapılacaktır.

Atölyeyle ilgili ayrıntılı bilgi için:
Geniş Açı Proje Ofisi (212) 251 7003